Lezing Lisa Steltenpool

De 23-jarige diƫtist en schrijfster van De Vegarevolutie zal op dinsdagavond 24 november op de HHS een lezing komen geven! SV Brainfood had alvast een interview met Lisa:

Vanaf wanneer heb je besloten om veganistisch te gaan eten en wat zijn je belangrijkste beweegredenen hiervoor?
Lisa: Op mijn 10e werd ik vegetariƫr nadat ik een documentaire zag over de bio-industrie. Pas later kwam ik achter de nadelen van de zuivel- en eierindustrie. Bijvoorbeeld dat er in Nederland jaarlijks 30 miljoen pasgeboren haantjes versnipperd worden omdat ze onbruikbaar zijn om eieren te leggen. Ik wil hier niet aan meewerken en besloot daarom vijf jaar geleden veganistisch eten een kans te geven. En dat bevalt super goed!

Hoe ben je op het idee gekomen om een boek te schrijven?
Lisa: Ik had studievertraging en wilde voor de stichting waar ik destijds voorzitter was (Viva Las Vega’s) een praktisch e-book ontwikkelen om beginnende veganisten op weg te helpen. Dat idee werd groter en groter totdat ‘De vegarevolutie’ ontstond als fysiek boek. Uitgeverij Prometheus in Amsterdam wilde mijn boek publiceren en ondertussen heeft mijn boek een derde druk en zijn er bijna 5.000 exemplaren verkocht.

Wat is jouw grootste ambitie?
Lisa: Mijn grootste ambitie is om bij te dragen aan een meer plantaardige samenleving in Nederland. En om een goed boegbeeld van veganisme te zijn.

Wat kunnen we in de toekomst van jou verwachten?
Lisa: In de toekomst zal ik veel bezig zijn met mensen inspireren om gezonder en meer plantaardig te leven. Dit wil ik doen met heerlijke recepten te maken en op mijn website posten, door boeken te schrijven en door mensen in mijn eigen praktijk op eigen (positieve) wijze te begeleiden.

Tot slot, wat is jouw favoriete (gezonde) herfst recept?
Lisa: Ik ben gek op hummus en helemaal met pompoen en kaneel! Je kunt nu pompoenhummus in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is het veel lekkerder. Neem voor dit recept een standaard hummus recept. Laat vervolgens de olie weg en voeg circa 150 gram gaar pompoenvruchtvlees toe en 1 tl kaneel. Heerlijk!

Naast schrijfster en ‘vegan’ is Lisa ook nog fitnesstrainer. Ook maakt ze heerlijke recepten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk haar website:http://earlydew.com